fbpx
on air now

Sydney Festival presents: Asko|Schönberg in concert with Ensemble Offspring


Andriessen & Beyond, special

jan 9 2023

Een speciale editie in onze & Beyond-serie waarin we Louis Andriessen en componisten die bij hem in de leer waren, introduceren in Australië.

Louis Andriessen (1939 – 2021) was een van Nederlands grootste en meest invloedrijke componist met een enorme internationale reputatie, schepper van een ontzagwekkend oeuvre en leraar van een hele generatie toonaangevende hedendaagse componisten. Hij was en is nog steeds van enorme betekenis voor de muziek van nu. Hij had ook een nauwe band met Asko|Schönberg, die veel van zijn werken in première bracht.

De erfenis van Louis Andriessen is niet alleen de geweldige muziek die hij ons naliet. Het leeft voort in de artistieke output van zijn voormalige studenten.

Hij moedigde hen aan om hun eigen taal te vinden, niet zijn esthetiek te kopiëren. Hij was niet geïnteresseerd in het promoten van zijn eigen muziek. Hij vond dat muziek over de huidige generatie componisten moest gaan.

Door het werk van zijn leerlingen in dit concert uit te voeren, eren we zijn nalatenschap dat voortleeft in de muziek van nu.

De muziek van Kate Moore en Martijn Padding op dit programma is het levende bewijs dat Louis hen aanmoedigde en pushte om hun eigen artistieke pad te volgen.

 

Het Australische Ensemble Offspring voert in det concert werk uit van Louis Andriessen, Mary Finsterer, David Lang en Damien Ricketson.

Zie ook onze andere voorstelling in het Sydney Festival: de opera Antarctica van Mary Finsterer.

Asko|Schönberg voerde ook werk uit van Louis Andriessen in hun Stairway to Music online serie, bekijk het hieronder.

Martijn Padding

White Eagle - Met steun van Fonds Podiumkunsten

Kate Moore

Art of Levitation

Louis Andriessen

Zilver

Louis Andriessen

Elegy

Damien Ricketson

Hectic Tulip

David Lang

Sweet Air

Mary Finsterer

Silva

Asko|Schönberg

Ensemble Offspring

Clark Rundell dirigent
Joseph Puglia viool

foto: Milagro Elstak

Word Vriend van Asko|Schönberg en steun onze uitvoeringen. Lees hier meer

jan. 9 2023

maandag

19:30

Sydney Opera House