fbpx
on air now

Speeltuin voor één dag


home

Ook al kon het eerder bedachte concert helaas niet met publiek doorgaan, tóch namen we op 2 juni 2021 de grote zaal van Paradiso over. Alhoewel overnemen…Eerder een geslaagde eerste verkenning van de creatieve mogelijkheden van de fantastische zaal en samenwerking met het team van Paradiso.

Work-in-progress fotoreportage

Terwijl het kwik buiten opliep tot boven de 25 graden waren team Asko|Schönberg met musici Koen Kaptijn (trombone en laptop), Tjeerd Oostendorp (tuba), Serguei Dovgaliouk (hoorn) en David Kweksilber (saxofoon) maar wat blij om de poptempel eindelijk weer eens binnen te gaan. Ze werden aangevuld door Knalpot, in de vorm van goede bekende van A|S Raphaël Vanoli op gitaar en Gerri Jäger (drums).

Dat Paradiso de deuren voor ons opende was een unieke kans om te experimenteren, nieuwe muzikale paden te bewandelen, en andere werk- en presentatievormen te onderzoeken. De poptempel bleek een ideale speeltuin voor een dag, waar we allemaal vol inspiratie en nieuwe ideeën weer uit zijn gekomen. We kijken uit naar een vervolg!

Aan Bowie Verschuuren vroegen we om een fotoreportage van deze ‘werksessie’ te maken. Van soundcheck tot concert (zonder publiek). Zie hieronder!

Wist je trouwens dat Asko|Schönberg geen onbekende is van Paradiso? In het verleden speelden respectievelijk het Asko Ensemble en het Schönberg Ensemble regelmatig in de Proms-serie voor hedendaagse muziek. In 2019 voerden we er nog Reinbert de Leeuws Im wunderschönen Monat Mai uit.

It’s good to be back!
En dan hopelijk snel ook weer mét publiek.

Blijf op de hoogte van nieuwe concert aankondigingen en andere projecten van Asko|Schönberg. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg ons ook even op Facebook, Instagram en/of LinkedIn!