fbpx
on air now

Songbook of Future Memories


Unieke samenwerking

home

Samen met Deuss Music hebben we zes Nederlandse componisten opdracht verstrekt een nieuw werk te schrijven. Alle zes stukken zijn uitgevoerd door onze musici en studenten van de Ensemble Academie. De werken zijn opgenomen en worden online gepresenteerd. Een unieke samenwerking van Asko|Schönberg met muziekuitgeverij Deuss Music, New Music Now en de Ensemble Academie.

Repeteren in onze studio GRASpunt

Op 20 juni waren studenten van de Ensemble Academie (masterstudenten van het Koninklijk Conservatorium) met onze musici en vier van de componisten aan het werk in Graspunt, onze ruimte in Amsterdam-Noord. Daar werden de laatste puntjes op de i gezet en de stukken gefilmd. Vanaf zaterdag 25 september worden ze na elkaar gepubliceerd op de website New Music Now, elke zaterdag een première. De zes componisten zijn Aart Strootman, Seung-Won Oh, Arnold Marinissen, Bec Plexus, Bart Visman en Toek Numan.

Fotografie: Britt van Klaveren

Componiste Seung-Won Oh en altvioliste Jieun Kim

Met dit project bieden we componisten de mogelijkheid nieuw werk te maken en dit, online, aan een breed publiek te tonen. Jonge musici geven we de kans zich te bekwamen in het spelen van nieuwe muziek. Ze worden daarin gecoacht door ervaren musici van Asko|Schönberg en werken direct samen met de betrokken componisten.

Songbook of Future Memories is mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van Asko|Schönberg, het Investeringsfonds Muziek, Buma/Stemra en Ministerie van OC&W.

Onze violist Joseph Puglia geeft aanwijzigingen
dirigent Sebastiaan van Yperen
componiste Bec Plexus
Componist Arnold Marinissen dirigeert zijn eigen stuk
Marieke Schut, hobo