fbpx
on air now

In C, music in quarantine

home

 

Initiatief van Joseph Puglia in samenwerking met Asko|Schönberg

Wereldwijde play along tegen (muzikaal) isolement – speel mee en play it forward!

Op initiatief van onze violist Joseph Puglia, die naar een manier zocht om zijn muzikale isolatie te doorbreken, is er een speciale quarantaine-versie van Terry Riley’s In C gemaakt. Met deze online uitvoering willen we een muzikaal dialoog creëren met musici over de hele wereld door zowel amateurs als professionals te vragen om mee te spelen. Met In C, music in quarantaine roepen we ook op te doneren aan het Rode Kruis, dat zich inzet voor mensen in isolatie.

Waarom In C?

In C is gemaakt door de Amerikaanse componist Terry Riley, bekend om zijn minimal music. Het bestaat uit 53 melodische fragmenten die door een onbeperkt aantal instrumenten gespeeld kunnen worden. De emotionele kracht van het stuk zit in de muzikale interactie, de persoonlijke en creatieve inbreng van iedere speler en het reageren op elkaar. Iedereen kan meespelen en een individuele bijdrage leveren aan een zo steeds rijker wordend stuk, een optelsom van persoonlijke creativiteit die leidt tot een spannend totaalwerk.

Play it forward: speel mee!

De eerste versie van In C, music in quarantine is gemaakt door musici van Asko|Schönberg vanuit hun eigen huis. Alle individuele video-opnamen zijn samengevoegd. Deze versie wordt steeds aangevuld met audio-bijdragen afkomstig van muzikanten van over de hele wereld. Er zijn al bijdragen en toezeggingen binnen uit België, Duitsland, Kosovo, Italië, Griekenland, Mexico en de VS en deze lijst wordt steeds langer. Telkens wordt een nieuwe audiomix gemaakt. Door ieders verrassende en inspirerende inbreng ontstaat een muzikale dialoog die de huidige fysieke barrières overstijgt.

Doe ook mee! Amateur, professioneel, jong, oud – stuur ons je audio recording van het stuk en wij voegen het toe aan onze versie. De play along video staat vanaf 10 juni online, waarna wij opnames kunnen ontvangen. Leer hier hoe je te werk gaat.

Actie

Met In C, music in quarantaine willen we niet alleen het muzikale isolement doorbreken, maar ook stilstaan bij de emotionele en fysieke isolatie waarin veel mensen momenteel verkeren. Het Rode Kruis zet zich in voor kwetsbare personen en mensen in noodsituaties. Het helpt o.a. met het herstellen van contact met vermiste familieleden, zoals met de wereldwijde actie Restoring Family Links. Op onze Facebook pagina kan je bijdragen aan onze inzamelingsactie om € 1111,11 op te halen vanaf 10 juni.

Volledige uitvoering bekijken en misschien zelfs meespelen? Dat kan hier! De pagina wordt regelmatig geupdate met nieuwe versies van In C.